Yaz mevsiminin gelmesiyle tüketilen meyveler de çeşitlendi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Demetgül, özellikle sıcak havalarda serinlemek için en çok tercih edilen meyvelerden olan karpuzun antioksidan deposu olduğunu söyledi. İçerdiği B vitamini sayesinde vücudu güçlendiren karpuzun faydaları nelermiş öğrenmek istermisiniz?
Karpuzun içeriğindeki B vitaminleri ile gün içinde enerjiyi korumaya yardımcı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Seda Demetgül, “Karpuz kan dolaşımını hızlandırır ve zararlı maddeleri damarlarınızdan uzak tutarak kolesterol seviyesinin yükselmesini engeller. Bol su içeriğiyle vücutta su kaybını önler.
Kanserde hücre çoğalmasını azaltıyor
Aynı zamanda ABD'de Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmaya göre, karpuzun içerdiği likopenin prostat kanserinde hücre çoğalmasını azaltmaya yardımcı olduğu belirtilmiştir.
A ve C vitamini deposudur
Karpuz ayrıca A ve C vitamini içerir ve beta karotenden zengindir. Bu antioksidan bileşenler vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanseri önleyici özellik gösterirler.
Karpuzdaki şekere dikkat!
Meyveler çok sağlıklı bol vitamin ve mineral depoları olsa da şeker oranları yüksek besinler olduğunu unutmamak gerektiğini sözlerine ekleyen Demetgül, yaz aylarında en fazla tüketilen ve serinlik veren karpuzun, yüksek miktarda şeker içerdiğini vurguladı.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Demetgül, özellikle sıcak havalarda serinlemek için en çok tercih edilen meyvelerden olan karpuzun antioksidan deposu olduğunu söyledi. İçerdiği B vitamini sayesinde vücudu güçlendiren karpuzun faydaları nelermiş öğrenmek istermisiniz?
Karpuzun içeriğindeki B vitaminleri ile gün içinde enerjiyi korumaya yardımcı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Seda Demetgül, “Karpuz kan dolaşımını hızlandırır ve zararlı maddeleri damarlarınızdan uzak tutarak kolesterol seviyesinin yükselmesini engeller. Bol su içeriğiyle vücutta su kaybını önler.
Kanserde hücre çoğalmasını azaltıyor
Aynı zamanda ABD'de Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmaya göre, karpuzun içerdiği likopenin prostat kanserinde hücre çoğalmasını azaltmaya yardımcı olduğu belirtilmiştir.
A ve C vitamini deposudur
Karpuz ayrıca A ve C vitamini içerir ve beta karotenden zengindir. Bu antioksidan bileşenler vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanseri önleyici özellik gösterirler.
Karpuzdaki şekere dikkat!
Meyveler çok sağlıklı bol vitamin ve mineral depoları olsa da şeker oranları yüksek besinler olduğunu unutmamak gerektiğini sözlerine ekleyen Demetgül, yaz aylarında en fazla tüketilen ve serinlik veren karpuzun, yüksek miktarda şeker içerdiğini vurguladı.
Şeker hastaları meyve yerken mutlaka süt ürünleri tüketmeliler.
Özellikle şeker hastaları meyve ile birlikte mutlaka süt, yoğurt, ayran veya peynir gibi proteinli bir besin tüketmeliler. Kendilerine özgü hazırlanmış bir diyet listesiyle beslenmeliler.kaynak Milliyet
What if we put milk with it while eating watermelon?
With the arrival of summer, the fruits consumed have also diversified.
Nutrition and Diet Specialist Seda Demetgül said that watermelon, which is one of the most preferred fruits for cooling in hot weather, is a source of antioxidants. Would you like to know what are the benefits of watermelon that strengthens the body thanks to the B vitamins it contains?
Saying that watermelon helps to preserve energy during the day with its B vitamins, Nutrition and Diet Specialist Dyt. Seda Demetgül said, “Watermelon accelerates blood circulation and prevents the increase of cholesterol level by keeping harmful substances away from your veins. It prevents water loss in the body with its abundant water content.
Decreases cell proliferation in cancer
At the same time, according to a study conducted at the National Cancer Institute in the USA, it has been stated that the lycopene contained in watermelon helps reduce cell proliferation in prostate cancer.
It is full of vitamins A and C
Watermelon also contains vitamins A and C and is rich in beta carotene. These antioxidant components fight free radicals in the body, thus preventing cancer.
Watch out for the sugar in the watermelon!
Demetgül emphasized that although fruits are very healthy and contain plenty of vitamins and minerals, it should not be forgotten that they are foods with high sugar content, and emphasized that watermelon, which is the most consumed in summer and gives coolness, contains high amounts of sugar.
Diabetics should definitely consume dairy products while eating fruit.
Especially diabetics should consume a protein-rich food such as milk, yogurt, ayran or cheese together with fruit. They should be fed with a unique diet list. Source Milliyet
Yorumlar
Yorum Gönder